lauantai 21. tammikuuta 2017

Maistuvan jauhelihakastikkeen jäljillä


Siitä on kulunut nyt varmaankin noin 15 vuotta, kun aloin tekemään itse ruokaa. Sitä ennen tuli ostettua kaupasta pelkkiä eineksiä. Kiinnostuin ruuanlaitosta samoihin aikoihin kun kokkisota oli ensimmäisen kerran televisiossa. Samaan aikaan veljeni aloitti kokkikoulussa opiskelun. Ehkä sillä oli suurempi vaikutus kuin televisiolla.

Kaikista niistä ruokaohjeista joita olen kokeillut tehdä vuosien aikana jauhelihapasta ohje on ollut se joka on jäänyt parhaiten mieleen. Ohje on jäänyt niin hyvin takaraivoon, että en ole tarvinnut lukea sitä kuin kerran.

Muunnelmia tuosta reseptistä on tullut tehtyä vaikka minkälaisia esim. olen lisännyt pekonia, papuja,  oliiveja, kapriksia ja sinihomejuustoa, mutta pohja on pysynyt samana jo monta vuotta.

Kastikkeen tärkein aines minun mielestä on tomaatti. Yleensä käytän tomaattisosetta suoraan purkista. Siitä saa ihan kohtuullisen hyvän kastikkeen aikaiseksi. Kesällä käytän tuoreita suomalaisia tomaatteja joissa ei ole käytetty ylimääräisiä hyönteismyrkkyjä. Tuoreista tomaateista poistan kuoret käyttämällä tomaatit kiehuvassa vedessä sen aikaa, että kuori repeytyy. Tämän jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin ajaa tomaatit sauvasekoittimella murskaksi.

Kunnollisen pastakastikkeen saa aikaiseksi parhaiten kun antaa kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 30-45 min. Välillä pitää muistaa lisätä vettä ja sekoittaa ettei kastike vaan pala pohjaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.